Cik…ahem..Puan Saloma dah kawen!!! ^^

Entri kali ni dalam bahasa Malaysia, berbuih mulut cakap omputeh ja kan! Apa salahnya sesekali kita cakap melayu? Okay ada sedikit perbezaan pendapat disitu sama ada bahasa Melayu @ Malaysia. Tapi abaikan.

Mula2 kenal Cik Saloma ni secara tak sengaja, zaman2 blog hopping, bukanlah berniat nak jadi cabin crew pun, tapi rasanya ternampak komen dia kat blog Shara Jalil kot, ala…pilot Air Asia perempuan tu…. itu pon sebab terbaca berita pasal dia.

So sebab blog Saloma ni sangatlah unik dan lain dari yg lain, pastu nama ala ‘Saloma’ lagi,  haruslah ushar kan! hehe hot kot gambar profile dia

 

[n2354709231_4897.jpg]

tagline:  Coffee or tea? ladies & gentlemen, my name is saloma, and I will be ur host on ur flight today. cheers!

 

Sgt catchy & classy… klasik nasional kan? hehehe.  So cut it short, maka jadilah follower tegar blog dia sampai sekarang, wpun sedikit sedih kejap bila dia privatekan blog , rehat buat sementara katanya, sekali buka balik..haaaa….dah kawen rupanya!!

Beribu-ribu tahniah diucapkan buat Cik…Puan Saloma a.k.a Hanis & Nabil a.k,a pengarang jiwa , tuanku!

Yang paling terharu sebab, dia guna dinar sebagai mas kawen, wpun tak pastilah ada kaitan dengan pengaruh rakan tak sebaya, sebab rasanya pernah secara tidak sengaja cerita pasal research cheq pasl dinar kat dia skali lalu ja. So tak sangkalah, dia betul2 guna dinar jadi mas kawen. Tapi kalau bukan sebab cheq pun tak apa, memang sokong sangat2 guna dinar jadi mas kawen.

Bukan apa, emas ni kan wpun ada la gak turun naik sebab ikut harga emas antarabangsa, tapi tetap berharga dari tahun ke tahun tak kira lama mana kita simpan, nilai dia makin berharga setinggi nilai seorang wanita dalam Islam, sebagai isteri mahupun sebagai wanita & insyAllah cheq doakan, sebagai ibu sampai jadi nenek moyang juga!

Ini bukan promote, ini fakta…okay. So , cheq sebagai kipas-susah-mati blog Cik..yang kini..Puan Saloma…sekali lagi mengucapkan berbanyak terima kasih diatas setiap tulisan Puan Saloma yang sangatlah kelako dan apa yang omputeh cakap… “Make your day!”

Kalau blog Saloma tu TV series, cheq akan kata, tahap How I Met Your Mother punya kelakor…sebab hanya HIMYM ja series yg cheq layan skrg kalau stress ka takdak mood nak layan Mr. Research yang sgt la attention seeking tu humph! Tak sangka noh Saloma layan HIMYM, random sgt post kat blog kat last line hahaha

Jumpa nanti di alam maya a.k.a email check2 la selalu..x selalu pun sekali sekala…sampaikanlah berita terkini ok! Tapi kalau xdan pun xpa, cheq baca kat blog ja 😛

 

Advertisements

2 thoughts on “Cik…ahem..Puan Saloma dah kawen!!! ^^

  1. Saloma

    Legend..DARY!

    Now u remind me about the email u sent few years ago.. Pasal dinar. Ingat2 lupa. Fuh. Lama tu.. Kuat sungguh memori! 😀

    Like

    1. sakiinah

      I have a special talent in remembering the small details haha notttt… just somehow pops out my mind like a flashback when i saw the video, saja nak make sure yg i bukan ‘perasan’ hahaha thanks for dropping by!

      your minion

      ;P

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s